Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ عضو مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه دوران طلایی علوم دینی در زمان امام محمدباقر(ع) پایه‌گذاری شد، گفت: امام باقر (ع) باتربیت راویان و شاگردان صدای اسلام و تشیع را به گوش همگان رساند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، امام محمدباقر(ع) ملقب به باقرالعلوم امام پنجم شیعیان است که حدود 19 سال امامت شیعیان را بر عهده داشت و پس از شهادت امام سجاد(ع) پرچم امامت را به دوش گرفتند، شرایط زمانی آن دوران فرصتی برای امام(ع) ایجاد کرد تا به تربیت شاگردان بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران امام باقر(ع) افول حکومت بنی امیه آغاز شد و این موضوع فرصتی بود تا اقداماتی که در مدت 30 سال پس از شهادت امام حسین(ع) توسط امام سجاد(ع) انجام شد به نتیجه برسد و امام باقر(ع) معارف ناب دینی را در قالب احادیث فقهی و اخلاقی و سیره رسول خدا(ص) در جامعه ترویج کنند.

پنجمین اختر تابناک امامت ضمن بیان احکام شرعی مسائل سیاسی و موضوعاتی که برای اداره جامعه و اداره احکام اسلام مفید بود را بیان می‌کردند، پنجمین اختر تابناک امامت جنبشی علمی پدید آورد که در دوره امامت فرزندش امام صادق(ع) به اوج خود رسید.

اشعار ولادت امام باقر و حلول ماه رجب/ نام تو اذن دخولم شده در ماه خدا، بندگی با شب میلاد تو مقرون شده استیادداشت| غنیمت "فرصت" در اندیشه امام باقر(ع)معجزات نبوی | روایت امام باقر (ع) درباره معجزه‌ای از پیامبر(ص)

از امام محمد باقر(ع) روایات بسیاری در زمینه‌های فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن، اخلاق و آداب نقل‌شده است، همچنین در دوره امامت ایشان تدوین دیدگاه‎های شیعه در رشته‌های گوناگون مانند اخلاق، فقه، کلام و تفسیر آغاز شد. طبق منابع تاریخی، امام باقر(ع) هنگام واقعه کربلا خردسال بوده و در این واقعه حضورداشته است.

امام باقر (ع) حوزه‌های درسی ایجاد کردند و در راستای نشر مکتب اهل‌بیت (ع) به مناظره و مکاتبه پرداختند و به رهبران فکری زمان خویش تأکید کردند که از روش برهان و استدلال برای اثبات شیعه استفاده کنند.

عضو خبرگان رهبری: دوران طلایی علوم دینی در زمان امام محمدباقر(ع) پایه‌گذاری شد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عسکر دیرباز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فرارسیدن سال روز میلاد امام باقر(ع) اظهار داشت: در دوران امام باقر(ع) افول حکومت بنی امیه آغاز شد و این موضوع فرصتی بود تا اقداماتی که در مدت 30 سال پس از شهادت امام حسین(ع) توسط امام سجاد(ع) انجام شد به نتیجه برسد.

وی با اشاره به اقدامات امام محمدباقر(ع) برای ترویج معارف الهی افزود: پنجمین اختر تابناک معارف ناب دینی را در قالب احادیث فقهی و اخلاقی و سیره رسول خدا(ص) در جامعه ترویج کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: دوران طلایی علوم دینی در زمان امام محمدباقر(ع) پایه‌گذاری شد، امام(ع) یاران و اصحاب بسیار خوبی را پرورش دادند و زمینه این موضوع را فراهم کردند تا با افول کامل بنی امیه و بنی مروان و بنی‌عباس، امام صادق(ع) نیز این فرصت طلایی را برای تبلیغ و ترویج معارف اسلام به دست بیاورند.

رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: اگر اقدامات امام(ع) در ترویج معارف دینی نبود از احادیث و فرمایشات مربوط به اسلام و قرآن و سیره رسول خدا(ص) محروم می‌شدیم، از این بابت شکر گذار خداوند هستیم و خود را مدیون تلاش‌های امام باقر(ع) می‌دانیم.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: جابر بن عبدالله انصاری حدیثی نقل کردند که رسول‌الله(ص) به ایشان فرمودند شما فرزندم محمدباقر را خواهی دید و او شکافنده علوم است و سلام مرا به وی برسان، جابر بن عبدالله انصاری این توفیق را به دست آوردند که محضر امام باقر(ع) برسند.

دیرباز خاطرنشان کرد: باید از سیره و روش ائمه(ع) الگو بگیریم و خط‌مشی زندگی خود را بر اساس سبک زندگی امامان معصوم(ع) و به‌خصوص امام باقر(ع) تنظیم کنیم.

عضو خبرگان رهبری: امام باقر(ع) باتربیت  شاگردان صدای اسلام و تشیع را به گوش همگان رساند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد جواد مجتهدشبستری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قم‌،  اظهار داشت: فقه، اخلاق و اعتقادات شیعیان مرهون تلاش‌های امام باقر(ع) است.

وی افزود: آن مقدار که از امام باقر(ع) احادیث به دست ما رسیده از کمتر امام معصومی روایت داریم، این موضوع بیان‌گر این است که پنجمین اختر تابناک امامت باتربیت راویان و شاگردان فراوان موفق شدند صدای اسلام و تشیع را به گوش همگان برسانند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه امام باقر(ع) باتربیت راویان و شاگردان صدای اسلام و تشیع را به گوش همگان رساند، بیان کرد: افکار و فرمایشات امام محمدباقر(ع) یادگار گران بهایی است که امروز پس از گذشت قرن‌ها همچنان می‌درخشد و مورداستفاده و استناد دانشمندان و محصلین علوم دینی و طبقات مختلف جامعه است.

استاد حوزه علمیه عنوان کرد: امام محمدباقر(ع) پس از شهادت امام سجاد(ع) پرچم امامت را به دوش گرفتند، شرایط زمانی آن دوران فرصتی برای امام(ع) ایجاد کرد تا به تربیت شاگردان بپردازند.

مجتهد شبستری بابیان اینکه نهضت علمی شیعیان توسط امام محمدباقر(ع) آغاز شد تصریح کرد: دانشگاهی که امام صادق(ع) بنیان‌گذار آن بودند پیش از امام صادق (ع)، پایه‌های اولیه و نهضت علمی جهان اسلام توسط امام محمدباقر(ع) آغاز شد.

وی خاطرنشان کرد: درگیری‌های داخلی میان بنی‌عباس و بنی‌امیه و همچنین شرایط آن دوران فرصتی برای امام محمدباقر(ع) ایجاد کرد و امام(ع) از این فرصت به‌خوبی بهره گرفت و به تربیت شاگردان زیادی پرداخت و نهضت علمی را آغاز کرد.

گزارش از سید احمد نجفی اردبیلی

انتهای پیام/452/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پنجمین اختر تابناک پس از شهادت امام امام محمدباقر ع پایه گذاری شد خبرگان رهبری علوم دینی دوران طلایی امام باقر ع امام سجاد ع توسط امام امام صادق بنی امیه آغاز شد امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، امام صادق (علیه السلام) ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر میباشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله میباشد.
ایشان به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
شهادت آن حضرت در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری، در ۶۵ سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد.
مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.
سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.
امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت.
بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره‌های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند.

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • امام جعفر صادق (ع) بشریت را به سوی علم و دانش رهنمون ساخت
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • به یاد روحانی عالیقدر آیت الله سید محمد باقر شفتی